tiistai 26. huhtikuuta 2011

Viime kesäisiä

Nämä kuvat ovat viime kesältä. Suffeli -villatakki ennen pidennystä sekä virkkaamani kesäpipo, joka katosi. Onneksi on kuva muistona. Viime kesänä minuun puraisi kesähattujen virkkaus kärpänen. Nyt yritän lämmitellä samaa kärpästä, mutta se vähän on vielä talviunilla. Saralle suurkiitos tunnustuksesta! Kuuluukohan minun tehdä toimenpiteitä, olen sen verran vihreä täällä blogimaailmassa, etten tiedä...


keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Aurinkoista pääsiäistä!

Toivottavasti aurinko paistaa ja käsitöille jäisi vähän aikaa! Nautitaan keväästä!


tiistai 19. huhtikuuta 2011

suunnittelua

Aika ajoin selailen Mary Oljen virkkauskirjoja. Niissä on todella kauniita vanhoja virkkausmalleja, joita voisi soveltaa vaikka mihin. Tällä hetkellä suunnittelen pienelle tytölleni kesämekkoa, jossa olisi virkatut olkaimet sekä yläosa ja kankaasta ommeltu helmaosa. Virkattuun osaan yritin löytää vinkkiä kirjoista, mutta anti olikin kesäinen peittosuunnitelma. En kuitenkaan usko että moiseen projektiin jaksan lähteä, taidan pitäytyä nopeammin valmistuvissa jutuissa.




sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

kukkasukat

Nyt ne ovat valmiit, kukkasukat. Aurinkoinen äänestyspäivä, kevättä ilmassa. Onneksi ne mahtuvat hyvin ensi syksynäkin. Toivottavasti ei tarvita paljon kesällä!



perjantai 15. huhtikuuta 2011

Kuihtuneet tulppaanit

Olin heittämässä jo parhaat päivänsä nähneitä tulppaaneita kompostipussiin, kun huomasin, että niissähän on oikeastaan jotain kaunistakin. Väri oli hieman syventynyt ja sävyjä oli tullut enemmän. No, kyllä ne kuvaamisen jälkeen kompostiin sujautin siltikin, ei ne maljakossa enää niin kauniita ole. Ja pienellä photoshoppauksellakin on osuutensa asiassa...



keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Hiirulaiset tanssivat

Vielä muutama kuva äitini talosta...




tiistai 12. huhtikuuta 2011

Väripaletti

Nyt on pidemmän aikaa tuntunut siltä, että pitäisi saattaa keskeneräiset työt valmiiksi. Näidenkin villasukkien kohdalla on tapahtunut tämä klassinen juttu, toisen saa valmiiksi heti ja sitten into loppuu kun pitäisi tehdä toinen samanlainen. Siksi niin pidänkin myssyjen tekemisestä! No, nyt kuitenkin teen toisenkin sukan valmiiksi. 



sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Suffeli villatakki

Tämän villatakin värit ovat aivan kuin suffeli-patukan paperissa. Äitini neuloi sen tytölleni jo viime talvena ja viime syksynä sen hihoihin ja helmaan lisättiin vähän pituutta, näin ihana villatakki sai lisää käyttöikää!


torstai 7. huhtikuuta 2011

Väriä elämään!

Näin ankean harmaana päivänä voi saada vitamiiniannoksen värikkäistä langoista! Ylemmässä kuvassa on äitini neulomat sukat, joihin sisarentyttäreni oli itse valinnut värit. Mielestäni aika iloinen kokoonpano! Niin on tyttökin! Sukat säästetään kuulemma ensi syksyksi. Raitamaton olen muinoin kutonut räsyistä. Alemmassa kuvassa on äitini virkkaama iloinen torkkupeitto.






 

keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Perinteistä mallia

Halusin kokeilla pojalleni perinteistä vauvojen kypärämyssyä. Se oli helppo tehdä kissannurjaneuleena kavennuksia ja levennyksiä tekemällä. Lanka on valkoista pehmeää alpakkaa. Se lämmittää mukavasti pientä päätä kevätkeleillä!

tiistai 5. huhtikuuta 2011

Pussukkainen

Sain eräältä ihmiseltä aivan tavattoman suuren ja ihanan lahjan. Tämän lähetän hänelle kiitokseksi.

perjantai 1. huhtikuuta 2011

Mummalassa

Kauniita, aurinkoisia ja työntäyteisiä päiviä äitini ja isäni kauniissa talossa pellon laidalla. Oikeastaan kaikkialle minne heidän kodissa kääntääkään pään, näkyy äitini kaunis kädenjälki. Aikaa käsitöiden tekemiselle yhdessä ei tällä kertaa löytynyt, mutta tässä muutamia otoksia mukavista yksityiskohdista ja taideteoksista!